Logo_Kings_of_Search_blauw-Transparant

Google Analytics (GA4)

Overgang in Google Analytics naar GA4: Optimaliseer je Conversiepad met Data-Driven Attributie, ROI en ROAS

In de wereld van digitale marketing is Google Analytics een onmisbaar hulpmiddel om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. Recentelijk heeft Google de overstap gemaakt van Universal Analytics naar GA4, en deze verandering heeft een aanzienlijke impact op de manier waarop bedrijven hun conversiepaden kunnen optimaliseren. Bij Kings of Search begrijpen we hoe belangrijk een goede inrichting is met betrekking tot het attributiemodel, en we willen je graag laten zien hoe je het maximale uit deze overgang kunt halen.

Met Google Analytics wordt de focus gelegd op data-driven attributie, wat betekent dat je beter inzicht krijgt in de waarde van verschillende bronnen en mediums gedurende het hele conversiepad. Dit stelt je in staat om je marketingactiviteiten effectiever te volgen en waarde toe te wijzen aan de juiste kanalen. Door een goed geconfigureerd attributiemodel te hebben, kun je nauwkeurig bepalen welke kanalen en campagnes het meest bijdragen aan je conversies, zodat je je marketingbudget optimaal kunt inzetten.

Een van de gebieden waar een goede inrichting van Google Analytics vooral van belang is, is bij het volgen en toewijzen van waarde aan het conversiepad in Google Ads. Door GA4 te integreren met Google Ads, kun je gedetailleerde inzichten krijgen in de interacties van gebruikers met je advertenties en de impact ervan op je conversies. Met behulp van data-driven attributie kun je de ROI (Return on Investment) en ROAS (Return on Ad Spend) van je advertentiecampagnes beter meten en optimaliseren.

Een juiste inrichting van Google Analytics stelt je ook in staat om beter te begrijpen hoe verschillende touchpoints in het conversiepad elkaar beïnvloeden. Door het volledige traject van de gebruiker te analyseren, van de eerste interactie tot de uiteindelijke conversie, kun je ontdekken welke kanalen en campagnes de meeste invloed hebben op het aantrekken en converteren van klanten. Dit leidt tot een beter begrip van de klantreis en stelt je in staat om je marketingstrategie te optimaliseren voor maximale impact.

Bij Kings of Search zijn we ervaren in het begeleiden van bedrijven bij de overgang van Universal Analytics naar GA4 en het optimaliseren van het attributiemodel voor data-driven attributie, ROI en ROAS. We begrijpen dat elke onderneming uniek is en bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

Wat zijn de 3 meest terugkomende optimalisaties die wij uitvoeren?

Trackingcode

Een van de meest voorkomende fouten is het niet correct implementeren van de trackingcode op alle pagina’s van de website. Hierdoor kunnen er gegevens ontbreken of onnauwkeurige statistieken worden weergegeven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de trackingcode correct is geïnstalleerd en dat er regelmatig controles worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alles correct werkt. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld het gebruik van Google Tag manager.

Conversiemeting

Doelen in GA4 stellen je in staat om belangrijke acties en conversies op je website te meten, zoals het invullen van een formulier of het voltooien van een aankoop. Het niet instellen van doelen en trechters maakt het moeilijk om de effectiviteit van je website en (online) marketingcampagnes met Google Ads / Microsoft Advertising te meten. Zorg ervoor dat je relevante doelen en trechters instelt om waardevolle inzichten te verkrijgen.

Filterinstellingen

Filters kunnen worden gebruikt om bepaalde gegevens uit te sluiten of te wijzigen in je Google Analytics-rapporten. Het verkeerd configureren van filters kan echter leiden tot het verwijderen van waardevolle gegevens of het introduceren van foutieve gegevens. Je kunt hierbij denken aan het uitlsuiten van je ip-adres thuis of op werk. Jekijkt immers vaak zelf op je website en dit vertroebelt een juiste meting.

Is jouw Google Analytics (GA4) helemaal up-2-date?

Laat onze King of Data een kijkje nemen.

Ontdek hoe een goede inrichting van GA4 je kan helpen om het maximale uit je marketinginspanningen te halen. Bereik je doelgroep effectiever, verbeter je attributiemodel en optimaliseer je conversiepad met Kings of Search.